Pálivá rybí polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pálivá rybí polévka
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 65281 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
2 ks | Chilli paprička |
4 ks | Cibulka jarní |
3 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
1 kávová lžička | Koriandr mletý |
300 g | Krevety tygří - loupané |
2 ks | Limetka |
200 g | Losos - filety |
3 polévková lžíce | Máta |
175 ml | Nudle rýžové |
2 polévková lžíce | Omáčka rybí |
850 ml | Vývar rybí |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 104,8mg |
Draslík | 554,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 627,1mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,0mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibulka jarní, Koriandr čerstvý, Koriandr mletý, Limetka, Losos - filety, Máta, Nudle rýžové, Omáčka rybí, Vývar rybí, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pálivá rybí polévka postup přípravy receptu:
1 | Mletý koriandr a zázvor smícháme ve vývaru a přivedeme k varu. 5 minut povaříme, poté odstavíme na 10 minut. |
2 | Mezitím uvaříme nudle podle návodu na obalu. |
3 | Zatím přivedeme vývar opět k varu, přidáme rybí omáčku, nasekané chilli papričky a utřený česnek. Snížíme teplotu a vaříme 2 minuty. Přidáme krevety a lososa a vaříme 5 minut. Poté přidáme nasekané jarní cibulky, koriandr, mátu a šťávu z limetek. |
4 | Nudle rozdělíme do misek na polévky. Rozdělíme do nich také lososa, kterého podle potřeby naporcujeme, a krevety. Zalijeme vývarem a podáváme. |