Recept

Vietnamské jehněčí koleno se sladkými bramborami

  • Vietnam
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 200 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 180 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (65%)
ID receptu: 65283
Kategorie: Maso

Ingredience

3 ks Anýz mletý
4 ks Brambory sladké (Batáty)
3 stroužek Česnek
2 ks Chilli paprička
2 ks Cibule
2 ks Citronová tráva
1,5 polévková lžíce Cukr třtinový
4 ks Jehněčí koleno
2 ks Limetka
3 polévková lžíce Máta
2 polévková lžíce Omáčka rybí
2 polévková lžíce Ořechový olej
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1,5 polévková lžíce Rajčatové pyré
1 kávová lžička Sůl
1,2 l Vývar jehněčí
2 polévková lžíce Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 682 kcal
Kilojoule 2 852kJ
28% Sacharidy 100 g
32% Tuky 24 g
32% Sodík 638 mg
59% Bílkoviny 33 g

Vietnamské jehněčí koleno se sladkými bramborami postup přípravy receptu:

1

Cibule přepůlíme a nakrájíme na měsíčky. Chilli papričky nakrájíme jednu na jemno a jednu na tenké plátky.

2

Na oleji opečeme kolena ze všech stran. Poté je vyjmeme a nahradíme je cibulemi. Za 30 sekund přidáme zázvor, utřený česnek a nasekanou chilli papričku a po minutě i cukr a anýz, citronovou trávu, vývar, pyré a sůl a pepř. Přivedeme k varu, přidáme jehněčí kolena a dusíme 1,5 hodiny na mírném plameni.

3

Poté přidáme oloupané a nakrájené batáty a ještě hodinu pečeme na 160 °C.

4

Jehněčí maso je hotové, když se jakoby odchyluje od kosti.

5

Přidáme rybí omáčku, šťávu z limetek a nasekané bylinky. Promícháme a odstavíme. Podáváme ozdobené chilli papričkou na plátky nakrájenou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept