Vietnamské jehněčí koleno se sladkými bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 200 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vietnamské jehněčí koleno se sladkými bramborami
Celkový čas: | 200 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 180 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 65283 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Anýz mletý |
4 ks | Brambory sladké (Batáty) |
3 stroužek | Česnek |
2 ks | Chilli paprička |
2 ks | Cibule |
2 ks | Citronová tráva |
1,5 polévková lžíce | Cukr třtinový |
4 ks | Jehněčí koleno |
2 ks | Limetka |
3 polévková lžíce | Máta |
2 polévková lžíce | Omáčka rybí |
2 polévková lžíce | Ořechový olej |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1,5 polévková lžíce | Rajčatové pyré |
1 kávová lžička | Sůl |
1,2 l | Vývar jehněčí |
2 polévková lžíce | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 100g |
---|---|
Cholesterol | 62,8mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 26g |
Vitamín A | 7g |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 60,3mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anýz mletý, Brambory sladké (Batáty), Česnek, Chilli paprička, Cibule, Citronová tráva, Cukr třtinový, Jehněčí koleno, Limetka, Máta, Omáčka rybí, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Vývar jehněčí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Ořechový olej, Rajčatové pyré nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vietnamské jehněčí koleno se sladkými bramborami postup přípravy receptu:
1 | Cibule přepůlíme a nakrájíme na měsíčky. Chilli papričky nakrájíme jednu na jemno a jednu na tenké plátky. |
2 | Na oleji opečeme kolena ze všech stran. Poté je vyjmeme a nahradíme je cibulemi. Za 30 sekund přidáme zázvor, utřený česnek a nasekanou chilli papričku a po minutě i cukr a anýz, citronovou trávu, vývar, pyré a sůl a pepř. Přivedeme k varu, přidáme jehněčí kolena a dusíme 1,5 hodiny na mírném plameni. |
3 | Poté přidáme oloupané a nakrájené batáty a ještě hodinu pečeme na 160 °C. |
4 | Jehněčí maso je hotové, když se jakoby odchyluje od kosti. |
5 | Přidáme rybí omáčku, šťávu z limetek a nasekané bylinky. Promícháme a odstavíme. Podáváme ozdobené chilli papričkou na plátky nakrájenou. |