Jednoduchý recept

Dýně se solí a pepřem a omáčkou

  • Vietnam
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (59%)
ID receptu: 65286

Ingredience

2 ks Chilli paprička
1 ks Cibule červená
6 ks Cibulka jarní
1 polévková lžíce Cukr třtinový
400 g Dýně
85 g Mouka kukuřičná
85 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 ml Ocet vinný
1 ks Okurka salátová
100 ml Olej slunečnicový
2 kávová lžička Omáčka rybí
2 kávová lžička Pepř černý celý
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 325 kcal
Kilojoule 1 359kJ
16% Sacharidy 58 g
11% Tuky 8 g
16% Sodík 322 mg
13% Bílkoviny 7 g

Dýně se solí a pepřem a omáčkou postup přípravy receptu:

1

Pepř nahrubo nadrtíme v hmoždíři. Dýni oloupeme a zbavíme ji semínek. Nakrájíme ji na měsíčky.

2

Pepř smícháme s oběma moukami, solí a jednou nasekanou chilli papričkou. V této směsi obalíme dýni a smažíme ji v rozpáleném oleji asi 2 minuty z každé strany. Pokládáme na papírovou utěrku, abychom odsáli přebytečný tuk.

3

Dýni podáváme s nakrájenými jarními cibulkami a dipem.

4

Dip si připravíme tak, že nasekanou chilli papričku smícháme s okurkou, kterou nakrájíme na co nejmenší kostičky, najemno nakrájenou cibulí, octem, cukrem a rybí omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept