Hovězí maso v kapustě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí maso v kapustě
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 6529 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Brambory |
5 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
400 g | Hovězí maso přední |
1 ks | Kapusta hlávková |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 70,7mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 38g |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 310,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Hovězí maso přední, Kapusta hlávková, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí maso v kapustě postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na kostky a přidáme k cibuli osmažené na sádle. Osmahneme ze všech stran, osolíme a podlijeme vodou. |
2 | Přidáme pepř, 2 stroužky utřeného česneku a za občasného podlévání dusíme pod pokličkou téměř doměkka. |
3 | Kapustu nakrájíme na nudličky, osolíme, pomačkáme a necháme asi 10 minut odpočinout. Pak ji spolu s 2 oloupanými brambory podusíme na troše vody. |
4 | Připravené maso i se šťávou vmícháme do kapusty, přidáme se solí třený česnek, rozstrouhaný syrový brambor a vše dodusíme doměkka. |