Krevetové jarní závitky s vietnamskou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krevetové jarní závitky s vietnamskou omáčkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 65295 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
1 polévková lžíce | Cukr třtinový |
50 g | Fazolové lusky zelené |
3 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
18 ks | Krevety tygří - loupané |
1 ks | Limetka |
4 polévková lžíce | Máta |
1 ks | Mrkev kořen |
100 g | Nudle rýžové |
1 ks | Okurka salátová |
3 polévková lžíce | Omáčka rybí |
12 ks | Rýžový papír |
1 ks | Salát ledový |
1 polévková lžíce | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 2,4mg |
Draslík | 166,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cukr třtinový, Fazolové lusky zelené, Koriandr čerstvý, Limetka, Máta, Nudle rýžové, Okurka salátová, Omáčka rybí, Salát ledový, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Mrkev kořen, Rýžový papír mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krevetové jarní závitky s vietnamskou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si omáčku – česnek, chilli papričku bez semínek, zázvor, třtinový cukr, rybí omáčku a limetkovou šťávu rozmixujeme dohladka. |
2 | Nudle vaříme 15 minut doměkka. Poslední minutu přidáme oloupané krevety a fazolky. |
3 | Salát natrháme na kousky, mátu nasekáme na jemno. Mrkev a okurku nastrouháme nahrubo. |
4 | Rýžový papír potopíme na 10 sekund do horké vody a poté ho umístíme na čistou utěrku. Dáme na něj trochu máty a krevet, salát, nudle, mrkev, okurku a nakonec fazolky. Zamotáme podle návodu na obalu. |
5 | Krevetové závitky podáváme s omáčkou diagonálně přepůlené. |