Karamelový pstruh - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Karamelový pstruh
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 65296 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Citrony |
50 g | Cukr třtinový |
3 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
1 polévková lžíce | Omáčka rybí |
2 ks | Pstruh |
120 g | Rýže Basmati |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
1 ks | Zelí čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 290,0mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 117,5mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Citrony, Cukr třtinový, Koriandr čerstvý, Omáčka rybí, Pstruh, Zázvor mletý, Zelí čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Rýže Basmati mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Karamelový pstruh postup přípravy receptu:
1 | Chilli papričku zbavíme semínek a nakrájíme na kolečka. |
2 | Rýži uvaříme podle návodu. |
3 | Cukr a trochu vody rozpouštíme na velmi mírném plameni. Poté zvýšíme teplotu a přidáme rybí omáčku, většinu chilli a další lžíci vody. Až je směs sirupovitá, přidáme pstruha nakrájeného na filety. Nejprve kůží dolů. Poté přidáme čínské zelí nakrájené na proužky. Dusíme 5 minut. |
4 | Poté odstavíme, zastříkneme citronovou šťávou a podáváme s rýží, posypané koriandrem, zázvorem, zbývajícím chilli. |
Poznámka
Voda podle potřeby.