Slávky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slávky
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 65304 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
0,5 kg | Mušle slávky |
4 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 140,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 831,4mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,1mg |
Vitamín C | 151,4mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citrony, Mušle slávky, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slávky postup přípravy receptu:
1 | Slávky vložíme do sáčku, zatřeseme jím a slávky, které zůstanou otevřené, vyhodíme. |
2 | Před přípravou všechny slávky pod tekoucí vodou očistíme kartáčem. Poté vložíme do vody, přidáme na plátky nakrájený česnek a pod poklicí na prudkém plameni vaříme. Během zhruba 5 minut se slávky otevřou. Hrnec odstavíme z ohně, slávky, které se neotevřely, vyhodíme, zbylé zasypeme drobně posekanou petrželkou a podáváme se šťávou z citronu. |
3 | Jako přílohu můžeme podávat bagetu. |