Jednoduchý recept

Křupavý zelný a krevetový salát

  • Vietnam
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (65%)
ID receptu: 65306
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 ks Celer řapíkatý
1 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
2 polévková lžíce Cukr třtinový
2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
200 g Krevety tygří - loupané
3 polévková lžíce Limetková šťáva
2 polévková lžíce Máta
2 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Ocet rýžový
3 polévková lžíce Omáčka rybí
250 g Zelí čínské
175 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 89 kcal
Kilojoule 371kJ
4% Sacharidy 15 g
1% Tuky 1 g
16% Sodík 316 mg
17% Bílkoviny 9 g

Křupavý zelný a krevetový salát postup přípravy receptu:

1

Obě zelí nakrouháme, smícháme se dvěma nakrájenými řapíky celeru a nastrouhanou mrkví. Přidáme i nasekanou mátu a koriandr. Přidáme předem uvařené krevety.

2

Připravíme si dresink: smícháme cukr, ocet, rybí omáčku a limetkovou šťávu a mícháme, až se cukr rozpustí. Poté přidáme nasekanou chilli papričku a utřený česnek.

3

Salát podáváme přelitý dresinkem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept