Šťavnatá hovězí pečeně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šťavnatá hovězí pečeně
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 90 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 6532 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
60 g | Anglická slanina |
700 g | Hovězí plec |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
5 ks | Pepř černý celý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 116,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Hovězí plec, Olej stolní, Pepř černý celý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šťavnatá hovězí pečeně postup přípravy receptu:
1 | Maso očistíme a vcelku lehce naklepeme. |
2 | Vetřeme sůl a protkneme slaninou. |
3 | Ze všech stran osmahneme na oleji, přidáme pepř a podlijeme trochou vody. |
4 | Pečeme pod pokličkou v troubě za občasného podlévání a obracení. |
5 | Měkkou pečeni zaprášíme hladkou moukou, osmahneme a ještě 15 minut dusíme. |