Jednoduchý recept

Salát z pečené mrkve a květáku s quinoou

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (65%)
ID receptu: 65325
Kategorie: Teplé saláty

Ingredience

1 ks Avokádo
2 ks Cibulka jarní
2 polévková lžíce Citronová šťáva
100 g Kapusta hlávková
1 ks Květák
3 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 polévková lžíce Petržel - nať
100 g Quinoa
1 polévková lžíce Tahini Pasta Eridanous Lidl

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 346 kcal
Kilojoule 1 446kJ
13% Sacharidy 47 g
19% Tuky 14 g
5% Sodík 97 mg
21% Bílkoviny 12 g

Salát z pečené mrkve a květáku s quinoou postup přípravy receptu:

1

Quinou uvaříme podle návodu.

2

Kapustu nakrájíme na proužky. Avokádo oloupeme, zbavíme pecky a nakrájíme na kostičky. Petrželku nasekáme, jarní cibulky nakrájíme na kolečka. Květák rozebereme na růžičky.

3

Kapustu a quinou smícháme a přidáme k ní oloupanou mrkev, kterou jsme nakrájeli na tenká kolečka, a květák. Zastříkneme lžící olivového oleje a přikryjeme alobalem. Pečeme 25 minut na 200 °C.

4

Zatím si připravíme tahini zálivku: smícháme tahini se lžící olivového olejem a citronovou šťávou. Rozmícháme dohladka.

5

K pečené zelenině přidáme avokádo a petrželku a promícháme. Přidáme i jarní cibulky a promícháme spolu s tahini zálivkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept