Jednoduchý recept

Křupavý pečený falafel

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (65%)
ID receptu: 65326
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
150 g Cizrna
1 polévková lžíce Kmín mletý
4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 kávová lžička Pepř černý mletý
6 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
1 špetka Pepř cayenský

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 214 kcal
Kilojoule 895kJ
8% Sacharidy 27 g
12% Tuky 9 g
10% Sodík 207 mg
14% Bílkoviny 8 g

Křupavý pečený falafel postup přípravy receptu:

1

Cizrnu namočíme 12 hodin předem ve vodě.

2

Česnek nakrájíme na jemno, cibuli také. Dáme do mixéru spolu se slitou cizrnou. Přidáme kmín, kajenský pepř, petrželku, sůl, pepř, citronovou šťávu a rozmixujeme tak, abychom získali konzistenci strouhanky.

3

Na plech rozprostřeme pečící papír a potřeme ho dvěma lžícemi olivového oleje.

4

Z cizrnové směsi tvoříme placičky o průměru asi 4 cm. Skládáme je na plech a potřeme je zbylým olejem.

5

Pečeme 15 minut na 180 °C.

6

Podávát je můžeme jen tak, nebo se salátem, v housce jako veganský hamburger atd.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept