Toast s karamelizovanou cibulí, hráškem a kajenským pepřem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Toast s karamelizovanou cibulí, hráškem a kajenským pepřem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 65328 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
2 ks | Bageta |
2 kávová lžička | Balsamico ocet |
1 ks | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | hnědá miso pasta |
100 g | Hrášek |
2 kávová lžička | Mandle plátky |
4 polévková lžíce | Máta |
1 kávová lžička | Olej olivový extra panenský |
7 g | Pepř černý mletý |
7 g | Sůl |
1 kávová lžička | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 79g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 302,6mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 298,4mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Balsamico ocet, Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Hrášek, Máta, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle plátky, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Toast s karamelizovanou cibulí, hráškem a kajenským pepřem postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme na plátky, česnek oloupeme (jeden stroužek si dáme stranou). Spolu s octem, vodou a kajenským pepřem pečeme 45 minut na 200 °C. |
2 | Bagety nakrájíme na plátky a zastříkneme olejem. Na posledních 5 minut je dáme do trouby k cibuli. |
3 | Mezitím povaříme hrášek na 4 minuty. |
4 | Nepečený stroužek česneku rozmixujeme s mandlemi v mixéru. Poté přidáme i hrášek, mátu, moso, citronovou šťávu, sůl a pepř. |
5 | Pečené plátky bagety potřeme hráškovou pastou a podáváme s cibulemi. |