Dušené hovězí s hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené hovězí s hráškem
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 6533 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
500 g | Hovězí maso přední |
200 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
40 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 g | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 97,9mg |
Draslík | 536,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 723,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí maso přední, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Olej stolní, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené hovězí s hráškem postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na kostky a přidáme k cibulce zpěněné na oleji. |
2 | Osmahneme ze všech stran, zaprášíme moukou a znovu osmahneme. |
3 | Pak podlijeme horkým nálevem z hrášku, osolíme, opepříme, občas podléváme vodou a dusíme doměkka. |
4 | Když je maso měkké, přidáme sterilovaný hrášek a ještě 5 minut společně podusíme. |