Bulgurový salát s pečenými rajčaty a lilkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bulgurový salát s pečenými rajčaty a lilkem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 65331 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
75 g | Bulgur |
1 stroužek | Česnek |
250 g | Lilek |
5 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 hrst | Ořechy vlašské |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
250 g | Rajčata |
1 polévková lžíce | Sirup javorový |
7 g | Skořice mletá |
1 kávová lžička | Sůl mořská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 460,8mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 546,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,5mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bulgur, Česnek, Lilek, Ořechy vlašské, Rajčata, Sirup javorový, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bulgurový salát s pečenými rajčaty a lilkem postup přípravy receptu:
1 | Bulgur uvaříme podle návodu. |
2 | Rajčata nakrájíme na čtvrtiny. Lilek na kolečka a oboje potřeme zlehka olejem, osolíme a opepříme. Pečeme na 200 °C asi 40 minut. |
3 | Mezitím si připravíme dresink – česnek utřeme se solí v hmoždíři. Poté vmícháme sirup, skořici a 2 lžíce olivového oleje. |
4 | V míse smícháme bulgur, nasekané ořechy, petrželku, lilek i rajčata. Vše přelijeme dresinkem a podáváme. |
Poznámka
Voda na vaření podle potřeby.