Jednoduchý recept

Bulgurový salát s pečenými rajčaty a lilkem

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (65%)
ID receptu: 65331
Kategorie: Teplé saláty

Ingredience

75 g Bulgur
1 stroužek Česnek
250 g Lilek
5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 hrst Ořechy vlašské
1 kávová lžička Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Petržel - nať
250 g Rajčata
1 polévková lžíce Sirup javorový
7 g Skořice mletá
1 kávová lžička Sůl mořská

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 247 kcal
Kilojoule 1 033kJ
7% Sacharidy 25 g
23% Tuky 17 g
25% Sodík 501 mg
10% Bílkoviny 5 g

Bulgurový salát s pečenými rajčaty a lilkem postup přípravy receptu:

1

Bulgur uvaříme podle návodu.

2

Rajčata nakrájíme na čtvrtiny. Lilek na kolečka a oboje potřeme zlehka olejem, osolíme a opepříme. Pečeme na 200 °C asi 40 minut.

3

Mezitím si připravíme dresink – česnek utřeme se solí v hmoždíři. Poté vmícháme sirup, skořici a 2 lžíce olivového oleje.

4

V míse smícháme bulgur, nasekané ořechy, petrželku, lilek i rajčata. Vše přelijeme dresinkem a podáváme.

Poznámka

Voda na vaření podle potřeby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept