Fazolky pro labužníky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolky pro labužníky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 65335 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
500 g | Fazolové lusky zelené |
1 kávová lžička | Marmeláda meruňková |
2 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
1 špetka | Pepř bílý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 55,0mg |
Draslík | 283,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 862,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Fazolové lusky zelené, Pepř bílý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda meruňková, Mouka polohrubá, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolky pro labužníky postup přípravy receptu:
1 | Omyté a očištěné fazolové lusky nakrájíme na kousky a vsypeme do hluboké nádoby. Podlijeme 100ml vody, přiklopíme a vaříme v mikrovlnné troubě 15 minut při plném výkonu. Během vaření jednou zamícháme. |
2 | Do smetany vmícháme mouku, 100ml vody, prolisovaný česnek, meruňkovou marmeládu a nasekanou petrželku. Osolíme, opepříme a dobře promícháme. |
3 | Připravenou omáčkou zalijeme fazolky a vaříme ještě 5 minut při plném výkonu. |
Poznámka
Podáváme jako přílohu k masům nebo k uzeninám.