Hovězí maso v mrkvi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí maso v mrkvi
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 6535 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
500 g | Hovězí maso přední |
60 g | Máslo čerstvé |
300 g | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 97,3mg |
Draslík | 450,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,5mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí maso přední, Olej stolní, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí maso v mrkvi postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na kostky, na oleji zpěníme nakrájenou cibulku, osmahneme dorůžova a maso k ní přidáme. |
2 | Krátce ho ze všech stran osmahneme, opepříme, osolíme, podlijeme vodou a přikryté dusíme téměř doměkka. |
3 | Mezitím nahrubo nastrouháme očištěnou mrkev, podusíme ji na másle a přidáme k téměř měkkému masu. |
4 | Společně dodusíme doměkka. |