Recept

Marocká dýňová polévka s granátovým jablkem

  • Maroko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (65%)
ID receptu: 65355
Kategorie: Krémové polévky

Ingredience

1 ks Česnek
1 ks Dýně
2 polévková lžíce Jablko granátové
3,5 kávová lžička Koření ras el hanout
1 polévková lžíce Med včelí
400 ml Mléko kokosové
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 ks Paprika červená
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Pistácie
1 kávová lžička Skořice mletá
1 kávová lžička Sůl
500 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 576 kcal
Kilojoule 2 411kJ
20% Sacharidy 71 g
43% Tuky 32 g
47% Sodík 943 mg
24% Bílkoviny 13 g

Marocká dýňová polévka s granátovým jablkem postup přípravy receptu:

1

Dýni oloupeme a zbavíme semínek. Nakrájíme ji na kostky. Spolu s celým česnekem, kterému jsme seřízli hlavičku, pečeme zakápnuté olejem a posypané skořicí 40 minut na 180 °C.

2

Papriku zabalíme do sáčku a necháme spařit. Poté ji oloupeme a nakrájíme na proužky. Česnek vymáčkneme ze slupek a spolu s dýní a solí rozmixujeme na pyré.

3

Na zbylém olivovém oleji smažíme pečenou papriku a ras el hanout. Opékáme 4 minuty. Poté přidáme i dýňové pyré, osolíme a opepříme podle chuti. Poté přidáme kokosové mléko a vývar a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a vaříme 20 minut.

4

Podáváme posypané semínky granátového jablka, rozdrcenými pistáciemi a pokapané medem.

Poznámka

1

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept