Marocká dýňová polévka s granátovým jablkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marocká dýňová polévka s granátovým jablkem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 65355 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 ks | Česnek |
1 ks | Dýně |
2 polévková lžíce | Jablko granátové |
3,5 kávová lžička | Koření ras el hanout |
1 polévková lžíce | Med včelí |
400 ml | Mléko kokosové |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 ks | Paprika červená |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Pistácie |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
1 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 71g |
---|---|
Cholesterol | 2,3mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 56g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 99,5mg |
Vitamín E | 9,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Dýně, Jablko granátové, Med včelí, Paprika červená, Pistácie, Skořice mletá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko kokosové, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Koření ras el hanout nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Marocká dýňová polévka s granátovým jablkem postup přípravy receptu:
1 | Dýni oloupeme a zbavíme semínek. Nakrájíme ji na kostky. Spolu s celým česnekem, kterému jsme seřízli hlavičku, pečeme zakápnuté olejem a posypané skořicí 40 minut na 180 °C. |
2 | Papriku zabalíme do sáčku a necháme spařit. Poté ji oloupeme a nakrájíme na proužky. Česnek vymáčkneme ze slupek a spolu s dýní a solí rozmixujeme na pyré. |
3 | Na zbylém olivovém oleji smažíme pečenou papriku a ras el hanout. Opékáme 4 minuty. Poté přidáme i dýňové pyré, osolíme a opepříme podle chuti. Poté přidáme kokosové mléko a vývar a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a vaříme 20 minut. |
4 | Podáváme posypané semínky granátového jablka, rozdrcenými pistáciemi a pokapané medem. |
Poznámka
1