Jednoduchý recept

Veganská rýže s dýňovou omáčkou

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 105 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (65%)
ID receptu: 65356
Kategorie: Rýže

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
200 g Dýně
175 g Mouka pšeničná hladká T 650
70 ml Olej avokádový
1 polévková lžíce Oregano sušené
1 ks Paprika červená
3 polévková lžíce Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Pepř černý mletý
300 g Rýže dlouhozrnná
1,5 kávová lžička Sůl
1,5 kávová lžička Tymián sušený
200 g veganská klobása
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 309 kcal
Kilojoule 1 293kJ
14% Sacharidy 51 g
13% Tuky 9 g
8% Sodík 157 mg
10% Bílkoviny 6 g

Veganská rýže s dýňovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Směs avokádového oleje a mouky opékáme na velmi mírném plameni 30 minut do hněda. Pozor, ať se mouka nepřipálí!

2

Poté přidáme zeleninu, kterou jsme si v mezičase připravili: cibuli a papriku nakrájené velice na jemno a utřený česnek. Až je zelenina měkká, přidáme i mletou papriku, oregano, tymián, sůl, pepř a kajenský pepř.

3

Vše zalijeme vodou. Přidáme i dýni nakrájenou na kostičky a veganskou klobásu. Povaříme 20 minut.

4

Rýži uvaříme podle návodu. Rozdělíme ji do osmi mističek a zalijeme dýňovou omáčkou. Podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept