Rybí filé se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 42 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí filé se zeleninou
Celkový čas: | 42 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 22 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 65358 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
500 g | Filé rybí |
2 ks | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Pórek |
4 ks | Rajčata |
2 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
200 ml | Víno bílé |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 1,7mg |
Draslík | 750,9mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,8mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Paprika mletá sladká, Rajčata, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Mrkev kořen, Petržel - nať, Pórek, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí filé se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Zeleninu očistíme, nakrájíme na kostičky a vsypeme do větší nádoby. Přiklopíme a vaříme v mikrovlnné troubě při plném výkonu 11 minut. |
2 | Plátky filé nakrájíme na kostky a přidáme k zelenině. Zalijeme vodou a vínem, přidáme oloupaná, na kousky nakrájená rajčata a přiklopené vaříme dalších 11 minut na plný výkon. |
3 | Nakonec podle chuti osolíme, okořeníme, přilijeme smetanu a přisypeme nasekanou petrželku. Promícháme a podáváme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.