Kuře po japonsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře po japonsku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 65360 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Kečup |
1500 g | Kuře |
200 ml | Omáčka sójová |
0,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 225,0mg |
Draslík | 583,1mg |
Vláknina | 234,0mg |
Vitamín A | 421,1mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,5mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cukr krupice, Kuře, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře po japonsku postup přípravy receptu:
1 | Ve vhodné větší nádobě promícháme sójovou omáčku, cukr, kečup, mletý zázvor a prolisovaný česnek. |
2 | Očištěné kuře rozdělíme na porce a naložíme do připravené marinády. Necháme 24 hodin odpočinout. |
3 | Nádobu přiklopíme a kuře vaříme v mikrovlnné troubě při plném výkonu 15 minut. |
4 | Potom porce kuřete obrátíme a vaříme při polovičním výkonu 20 minut. |