Jednoduchý recept

Toskánská cizrna se salsou verde

  • Mexiko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (65%)
ID receptu: 65365
Kategorie: Zelenina

Ingredience

8 stroužek Česnek
1 ks Cibule červená
1 ks Citrony
400 g Cizrna konzervovaná
1 polévková lžíce Dijonská hořčice
1 kávová lžička Kapary
100 g Kapusta hlávková
3,5 polévková lžíce Máta
1 ks Mrkev kořen
25 ml Ocet vinný
120 ml Olej olivový extra panenský
7 g Pepř černý mletý
15 polévková lžíce Petržel - nať
6 ks Rajčata
200 g Špenát listový čerstvý
7 g Sůl mořská
4 kávová lžička Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 507 kcal
Kilojoule 2 120kJ
14% Sacharidy 49 g
43% Tuky 32 g
53% Sodík 1 g
21% Bílkoviny 12 g

Toskánská cizrna se salsou verde postup přípravy receptu:

1

Cibuli a mrkev oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky.

2

Na dvou lžičkách oleje minutu smažíme utřený česnek (4 stroužky), cibuli, mrkev. Osolíme a opepříme. Poté zamícháme a smažíme doměkka. Přidáme oloupaná a na kostičky nakrájená rajčata, slitou cizrnu, nasekanou petrželku (pouze 3 lžíce, zbytek budeme potřebovat na salsu) a tymián a povaříme, dokud se nevypaří všechna tekutina. Dáme stranou.

3

Špenát a kapustu nakrájíme na proužky. Na lžičce oleje je smažíme, po minutě přidáme dva stroužky česneku na plátky. Smažíme ještě dvě minuty, poté dáme stranou.

4

A nyní si připravíme salsu verde: do mixéru dáme zbylou petrželku, zbylý česnek, 100 ml olivového oleje, bazalku, mátu, kapari, vinný ocet a hořčici. Rozmixujeme dohladka. Nakonec vmícháme šťávu z poloviny citronu.

5

Na talíře rozdělíme kapustovou směs. Na to dáme doprostřed cizrnovou směs a nahoru na cizrnovou směs nazdobíme trochu salsa verde. Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept