Bramborová paštika s játry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová paštika s játry
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 6537 |
Kategorie: | Paštiky, Aspiky, Teriny |
Ingredience
500 g | Brambory vařené |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
500 g | Játra vepřová |
50 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Sardelové řezy |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Tuk |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 544,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 62,8mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 45,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Česnek, Cibule, Citrony, Játra vepřová, Sardelové řezy, Strouhanka, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborová paštika s játry postup přípravy receptu:
1 | Uvařené, ještě horké brambory prolisujeme a necháme prochladnout. |
2 | Přidáme umletá játra, osmaženou cibuli, sůl, česnek, koření, citronovou kůru, vejce a mouku. |
3 | Směs naplníme do vymazané, strouhankou vysypané pudinkové formy a ve vodní lázni vaříme asi 45 minut. |
4 | Prochladlou paštiku utřeme se sardelovým máslem. Používáme ji jako pomazánku. |