Jednoduchý recept

Dýňovo-květáková polévka se zázvorem

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (59%)
ID receptu: 65370

Ingredience

0,1 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
200 g Dýňové pyré
1 kávová lžička Kmín mletý
1 ks Květák
1 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Tymián sušený
250 ml Voda pitná
800 ml Vývar zeleninový
2 polévková lžíce Zázvor mletý
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 282 kcal
Kilojoule 1 179kJ
13% Sacharidy 45 g
11% Tuky 8 g
61% Sodík 1 g
21% Bílkoviny 12 g

Dýňovo-květáková polévka se zázvorem postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájíme na jemno. Dva řapíky celeru nakrájíme na kousky. Mrkev nakrájíme na drobné kostičky. Česnek utřeme.

2

Na olivovém oleji smažíme cibuli, celer a mrkev asi 5 minut. Poté přidáme zázvor a česnek a promícháme. Ještě 2 minuty smažíme.

3

Přidáme vývar, pyré, vodu, tymián, kmín, sůl a pepř.

4

Květák nakrájíme na růžičky a také ho přidáme do polévky. Vaříme asi 30 minut doměkka.

5

Poté polévku rozmixujeme.

6

Pokud je polévka příliš hustá, můžeme přidat více vody.

Poznámka

1

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept