Letní salát s jáhly a pestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Letní salát s jáhly a pestem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 65372 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
1 ks | Cuketa |
100 g | Jáhly - loupané proso |
1 ks | Lilek |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Pesto |
1 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
300 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 1,4mg |
Draslík | 358,3mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 194,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,4mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cuketa, Jáhly - loupané proso, Lilek, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Pesto, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Letní salát s jáhly a pestem postup přípravy receptu:
1 | Cuketu i lilek oloupeme a nakrájíme na kostičky o velikosti 1,5 cm. Naskládáme je na plech s pečícím papírem, zastříkeneme olejem a pečeme 30 minut na 200 °C. |
2 | Jáhly zalijeme vývarem a vaříme 20 minut, dokud se vývar neabsorbuje. |
3 | Jáhly poté smícháme s pečenou zeleninou, přidáme čerstvé rajče nakrájené na kostičky, pesto, sůl a pepř. Promícháme a ihned podáváme. |
Poznámka
1