Domácí potahovací hmota na dort - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Domácí potahovací hmota na dort
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 65380 |
Kategorie: | Dezerty a moučníky |
Ingredience
100 g | Cukr moučkový |
100 g | Mléko sušené polotučné |
0,5 kávová lžička | Potravinářská barva |
0,3 kávová lžička | Tresť mandlová |
1 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 100g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 2,0mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Tresť mandlová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Mléko sušené polotučné, Potravinářská barva nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Domácí potahovací hmota na dort postup přípravy receptu:
1 | Sušené mléko a moučkový cukr smícháme. |
2 | Přidáme pár kapek mandlového aroma a postupně přiléváme po kapkách vodu. Těsto zpracováváme do hladké nelepivé hmoty. Pokud se těsto nespojuje, můřeme přidat jeden čerstvý bílek. |
3 | V případě, že je hmota moc řídká, můžeme znovu přidat trochu sušeného mléko a cukru. Zpracovanou hmotu obarvíme potravinářským barvivem. |
4 | Před použitím rozválíme. |