Fondánová potahovací hmota - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fondánová potahovací hmota
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 65382 |
Kategorie: | Dezerty a moučníky |
Ingredience
500 g | Cukr moučkový |
50 g | Med včelí |
0,3 kávová lžička | Potravinářská barva |
30 g | Voda pitná |
5 g | Želatina bílá plátky |
Na posypání válu | |
---|---|
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 569g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 36,8mg |
Vláknina | 200,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Med včelí, Voda pitná, Želatina bílá plátky, Cukr moučkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Potravinářská barva nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Fondánová potahovací hmota postup přípravy receptu:
1 | Med ohřejeme v hrnci s vodou, ale nevaříme! |
2 | Předem namočenou, změklou želatinu rozpustíme v teplé vodě s medem. |
3 | Moučkový cukr prosejeme a vmícháme připravený medový sirup s želatinou. Směs dobře propracujeme. |
4 | Hmotu přeneseme na pracovní desku posypanou moučkovým cukrem a hněteme, dokud nebude vláčná a nebude se lepit na ruce. |
5 | Pokud hmotu chceme obarvit, odebereme kousek a přidáme potravinářské barvivo. Dobře zapracujeme, aby hmota byla rovnoměrně obarvená. |
6 | Fondánovou hmotu zabalíme do potravinářské folie a uskladníme na suchém a chladném místě až do použití. |
7 | Používáme k potahování dortů. |
Poznámka
1