Jednoduchý recept

Citronové rizoto se špenátovo-bazalkovým pestem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (65%)
ID receptu: 65383
Kategorie: Rizota

Ingredience

20 g Bazalka
2 stroužek Česnek
2 kávová lžička Citronová kůra
3 polévková lžíce Citronová šťáva
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
50 ml Olej olivový extra panenský
20 g Petržel - nať
150 g Rýže Arborio
2 ks Šalotka
40 g Špenát listový čerstvý
1 kávová lžička Sůl mořská
30 g Sýr Parmezán
125 ml Víno bílé
1 l Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 593 kcal
Kilojoule 2 482kJ
18% Sacharidy 66 g
39% Tuky 29 g
90% Sodík 2 g
25% Bílkoviny 14 g

Citronové rizoto se špenátovo-bazalkovým pestem postup přípravy receptu:

1

Máslo rozpustíme ve větší pánvi, poté na něm opečeme šalotky nakrájené najemno spolu se solí. Asi po čtyřech minutách přidáme utřený česnek a ještě 30 sekund smažíme. K tomuto přidáme rýži a pořádně promícháme. Po dvou minutách vlijeme víno a necháme ho vypařit. Poté přidáváme postupně zeleninový vývar, vždy když ho rýže „vypije“. Takto směs vaříme 20-25 minut. Na konci přidáme citronovou šťávu a kůru.

2

Mezitím si připravíme pesto: v mixéru smícháme špenát, bazalku a petrželku. Rozmixujeme, poté přidáme parmazán nastrouhaný najemno a promícháme. Přidáme olivový olej a dáme stranou.

3

Do ještě horkého rizota vmícháme připravené pesto. Podáváme zastříknuté olivovým olejem.

Poznámka

1

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept