Jednoduchý recept

Bramborový pudink vařený v ubrousku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 6539
Kategorie: Brambory

Ingredience

500 g Brambory vařené
120 g Máslo čerstvé
60 g Mouka pšeničná hrubá
1 špetka Muškátový květ
4 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
50 g Sýr Eidam cihla 40%
20 g Tuk
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 574 kcal
Kilojoule 2 403kJ
12% Sacharidy 42 g
52% Tuky 39 g
32% Sodík 647 mg
27% Bílkoviny 15 g

Bramborový pudink vařený v ubrousku postup přípravy receptu:

1

Vařené brambory oloupeme a prolisujeme.

2

Máslo utřeme se žloutky a solí do pěny, okořeníme, přidáme studené prolisované brambory, nastrouhaný sýr a nakonec pevný sníh z bílků a mouku.

3

V namočeném a vyždímaném ubrousku potřeném máslem vaříme pudink asi 30 minut.

4

Po vyjmutí jej nakrájíme na kolečka a sypeme osmaženou strouhankou a zakapeme máslem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept