Krém pod potahovací hmotu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krém pod potahovací hmotu
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 65390 |
Kategorie: | Krémy |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
180 g | Máslo čerstvé |
300 ml | Mléko polotučné |
1 ks | Pudinkový prášek - vanilkový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 77g |
---|---|
Cholesterol | 246,0mg |
Draslík | 10,6mg |
Vláknina | 600,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 200,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Pudinkový prášek - vanilkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krém pod potahovací hmotu postup přípravy receptu:
1 | 200ml mléka vlijeme do hrnce a přivedeme k varu. |
2 | Ve zbylém studeném mléce rozšleháme pudink, směs vlijeme do hrnce k vroucímu mléku a podle chuti osladíme. Za stálého míchání necháme dojít k varu, krátce povaříme a vypneme. Hrnec odstavíme z plotny a na povrch pudinku položíme mikrotenovou fólii, která zabrání tvorbě škraloupu. Necháme vychladnout. |
3 | Máslo změklé při pokojové teplotě vyšleháme do pěny a postupně zašleháváme vychladlý pudink. |
Poznámka
Krém nastavený pudinkem používáme pod potahovací hmnotu na dort.