Jednoduchý recept

Shakshuka s bramborem

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (65%)
ID receptu: 65398
Kategorie: Brambory

Ingredience

5 ks Brambory
6 stroužek Česnek
1 kávová lžička Chilli papričky - vločky
1 ks Cibule
2 ks Cibulka jarní
1 kávová lžička Kmín drcený
1 polévková lžíce Olej kokosový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
100 g Sýr Feta
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 223 kcal
Kilojoule 931kJ
6% Sacharidy 21 g
15% Tuky 11 g
20% Sodík 399 mg
23% Bílkoviny 13 g

Shakshuka s bramborem postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Dáme je do hrnce a zalijeme vodou tak, aby byly všechny brambory ponořené. Přidáme sůl. Vaříme dokud se nevypaří všechna voda.

2

Poté přidáme olej, nasekanou cibuli, chilli vločky a utřený česnek. Pořádně zamícháme.

3

Po chvíli přidáme i kmín, rajče, oloupané a nakrájené na kostičky. Osolíme a opepříme. Povaříme 10 minut.

4

Poté přidáme vejce – vyklepneme je do čtyř důlků, které si ve směsi připravíme. Povaříme pár minut.

5

Podáváme posypané fetou a nasekanou jarní cibulkou.

Poznámka

Voda na vaření podle potřeby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept