Rajčatové těstoviny s kapustou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatové těstoviny s kapustou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 65400 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
20 g | Bazalka |
6 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Citrony |
120 g | Kapusta hlávková |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
100 g | Mozzarella |
50 ml | Olej olivový extra panenský |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
300 g | Těstoviny Linguine |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 65g |
---|---|
Cholesterol | 31,8mg |
Draslík | 340,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 5g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 67,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Chilli paprička, Citrony, Kapusta hlávková, Mozzarella, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Těstoviny Linguine mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčatové těstoviny s kapustou postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme podle návodu, na poslední dvě minuty přidáme rajčata, jejichž kůži jsme nařízli do kříže. Poté je vylovíme a oloupeme. Jeden hrnek vody z těstovin si necháme stranou, zbytek vylijeme. |
2 | Na másle smažíme utřený česnek, po minutě přidáme i kapustu nakrájenou na plátky. Za další minutu přidáme oloupaná rajčata, nakrájená na kostičky a nasekanou papričku. Smažíme ještě 5 minut. |
3 | Poté přidáme těstoviny, olivový olej, citronovou šťávu a nasekanou bazalku. Osolíme a opepříme. Promícháme. Aby byly těstoviny krémovější přilijeme polovinu hrnku vody z těstovin a necháme ji odpařit. (V případě potřeby přidáme více vody z těstovin.) |
4 | Podáváme s nakrájenou mozarellou. |