Panzanella se zálivkou saganaki - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Panzanella se zálivkou saganaki
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 65401 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 polévková lžíce | Balsamico ocet |
1 stroužek | Česnek |
2 ks | Ciabatta |
1 ks | Cibule červená |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Cukr třtinový |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
400 g | Rajčata Cherry |
200 g | řecký sýr |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 474,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,4mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Česnek, Ciabatta, Citronová šťáva, Cukr třtinový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Rajčata Cherry mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Panzanella se zálivkou saganaki postup přípravy receptu:
1 | Rajčata nakrájíme na poloviny (nejlepší je směs žlutých i červených rajčat). Osolíme a opepříme a necháme je 15 minut stát, aby uvolnila šťávu. |
2 | Na dvou lžících oleje opečeme ciabatty nakrájené na kostičky. |
3 | Připravíme si dresink: smícháme 2 lžíce olivového oleje, ocet, cukr a utřený česnek. |
4 | Ciabattu smícháme s rajčaty, přidáme polovinu dresinku a promícháme. Necháme 10 minut odstát, aby ciabatty nasákly dresink. |
5 | Na zbylé lžíci oleje opečeme mouku dozlatova. Odstavíme a zastříkneme citronovou šťávou, přidáme sýr nakrájený na kostičky a promícháme. Tuto směs přimícháme do salátu. |
6 | Podáváme posypané červenou cibulí a petrželkou. |