Jednoduchý recept

Panzanella se zálivkou saganaki

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (65%)
ID receptu: 65401
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 polévková lžíce Balsamico ocet
1 stroužek Česnek
2 ks Ciabatta
1 ks Cibule červená
1 kávová lžička Citronová šťáva
1 kávová lžička Cukr třtinový
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
400 g Rajčata Cherry
200 g řecký sýr
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 306 kcal
Kilojoule 1 281kJ
11% Sacharidy 40 g
18% Tuky 13 g
29% Sodík 589 mg
12% Bílkoviny 7 g

Panzanella se zálivkou saganaki postup přípravy receptu:

1

Rajčata nakrájíme na poloviny (nejlepší je směs žlutých i červených rajčat). Osolíme a opepříme a necháme je 15 minut stát, aby uvolnila šťávu.

2

Na dvou lžících oleje opečeme ciabatty nakrájené na kostičky.

3

Připravíme si dresink: smícháme 2 lžíce olivového oleje, ocet, cukr a utřený česnek.

4

Ciabattu smícháme s rajčaty, přidáme polovinu dresinku a promícháme. Necháme 10 minut odstát, aby ciabatty nasákly dresink.

5

Na zbylé lžíci oleje opečeme mouku dozlatova. Odstavíme a zastříkneme citronovou šťávou, přidáme sýr nakrájený na kostičky a promícháme. Tuto směs přimícháme do salátu.

6

Podáváme posypané červenou cibulí a petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept