Jednoduchý recept

Tofu Biryani s hráškem

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (59%)
ID receptu: 65404

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 kávová lžička Chilli koření mleté
1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule červená
1 kávová lžička Fenyklová semínka
150 g Hrášek
4 ks Hřebíček
2 polévková lžíce Jogurt bílý
2 ks Kardamom
1 kávová lžička Kmín mletý
2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
1 kávová lžička Kurkuma
400 ml Mléko kokosové
2 ks Muškátový květ
2 polévková lžíce Máta
2 polévková lžíce Olej sezamový
1 kávová lžička Pepř černý celý
150 g Rýže Basmati
1 ks Skořice celá
200 g Sýr sójový - Tofu
1 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

51% Kalorie 1,014 kcal
Kilojoule 4 244kJ
30% Sacharidy 106 g
85% Tuky 64 g
23% Sodík 459 mg
48% Bílkoviny 27 g

Tofu Biryani s hráškem postup přípravy receptu:

1

Nejprve si připravíme biryani koření: Hřebíček, skořici, kmín, muškátový oříšek i květ, pepř, fenyklová semínka, kardamom i bobkový list restujeme nasucho v pánvi. Po vychlazení vše rozmixujeme do hladka a dáme stranou.

2

Rýži namočíme 20 minut předem do vody.

3

Tofu nakrájíme na kostičky a opečeme na oleji dohněda. Dáme stranou, do pánve přidáme druhou lžíci oleje a opečeme na něm cibuli. Po chvíli přidáme chilli papričku a zázvor. Dobře promícháme a přidáme mátu a koriandr. Vrátíme tofu, kurkumu, chilli koření, biryani koření a promícháme.

4

Poté přidáme ještě jogurt a trochu soli. Přilijeme půl hrnku vody a pěti minutách i kokosové mléko a přivedeme k varu. Přidáme rýži a vaříme 15 minut do měkka – podle potřeby podléváme vodou. Na posledních 5 minut přidáme hrášek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept