Květákový salát II - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Květákový salát II
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 65405 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
3 polévková lžíce | Hrozinky |
2 polévková lžíce | Kari koření |
1 ks | Květák |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 kávová lžička | Omáčka Tahini |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Řecký jogurt |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 103g |
---|---|
Cholesterol | 1,7mg |
Draslík | 4g |
Vláknina | 48g |
Vitamín A | 41,5mg |
Vitamín B6 | 2,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 483,8mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrozinky, Kari koření, Květák, Omáčka Tahini, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Řecký jogurt mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Květákový salát II postup přípravy receptu:
1 | Květák rozebereme na růžičky a 4 minuty ho povaříme v osolené vodě. |
2 | Kari koření smícháme s olivovým olejem a trochou soli. Přidáme slitý květák a promícháme. |
3 | Pečeme 35 minut na 200 °C. |
4 | Na pánvi smažíme piniové oříšky a rozinky nasucho, odstavíme a přidáme tahini a jogurt. |
5 | Květák podáváme přelitý jogurtovou zálivkou. |
Poznámka
1Voda na vaření podle potřeby.