Jednoduchý recept

Loretánské brambory

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 6541

Ingredience

500 g Brambory
2 dl Mléko polotučné
200 g Mouka pšeničná hrubá
20 g Máslo čerstvé
200 ml Olej stolní
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 784 kcal
Kilojoule 3 280kJ
15% Sacharidy 56 g
76% Tuky 57 g
12% Sodík 237 mg
21% Bílkoviny 12 g

Loretánské brambory postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě. Scedíme je, prolisujeme a necháme vychladnout.

2

Do vařícího mléka přidáme máslo, osolíme a přisypeme mouku, kterou svaříme do hustého těsta. Potom vmícháme vejce.

3

Hotové těsto promícháme s prolisovanými bramborami a spojíme. Lžící vykrajujeme noky a smažíme je na oleji.

Poznámka

Podáváme jako samostatný pokrm se zeleninovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept