Loretánské brambory - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Loretánské brambory
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 6541 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
500 g | Brambory |
20 g | Máslo čerstvé |
2 dl | Mléko polotučné |
200 g | Mouka pšeničná hrubá |
200 ml | Olej stolní |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 100,3mg |
Draslík | 535,7mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 70,6mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Loretánské brambory postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě. Scedíme je, prolisujeme a necháme vychladnout. |
2 | Do vařícího mléka přidáme máslo, osolíme a přisypeme mouku, kterou svaříme do hustého těsta. Potom vmícháme vejce. |
3 | Hotové těsto promícháme s prolisovanými bramborami a spojíme. Lžící vykrajujeme noky a smažíme je na oleji. |
Poznámka
Podáváme jako samostatný pokrm se zeleninovým salátem.