Jednoduchý recept

Izraelský kuskus s cuketami a kuřecím masem

  • Izrael (židovský)
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (65%)
ID receptu: 65412
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 ks Citrony
1 ks Cuketa
150 g Hrášek
500 g Kuřecí prsa
280 g Kuskus
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
50 g Sýr Parmezán
1 l Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 818 kcal
Kilojoule 3 422kJ
18% Sacharidy 65 g
21% Tuky 16 g
67% Sodík 1 g
81% Bílkoviny 45 g

Izraelský kuskus s cuketami a kuřecím masem postup přípravy receptu:

1

Na lžíci oleje opečeme cuketu nakrájenou na tenké plátky. Cuketa by měla být opečená do zlatova, ale stále ještě tvrdkavá.

2

Mezitím, co se cuketa opéká, nakrájíme si kuřecí maso na nudličky.

3

Cuketu vyjmema a na pánev přidáme zbývající olej. Opečeme na něm kuřecí maso. Dáme ho stranou.

4

Kuskus smícháme s vývarem a přivedeme ho k varu. Přidáme kuře, citronovou kůru a šťávu a hrášek. Vaříme 10 minut.

5

Nakonec opatrně vmícháme cuketu a parmazán, osolíme a opepříme podle chuti. Podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept