Izraelský kuskus s cuketami a kuřecím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Izraelský kuskus s cuketami a kuřecím masem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 65412 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Citrony |
1 ks | Cuketa |
150 g | Hrášek |
500 g | Kuřecí prsa |
280 g | Kuskus |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
1 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 65g |
---|---|
Cholesterol | 88,5mg |
Draslík | 750,9mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 440,8mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cuketa, Hrášek, Kuskus, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Izraelský kuskus s cuketami a kuřecím masem postup přípravy receptu:
1 | Na lžíci oleje opečeme cuketu nakrájenou na tenké plátky. Cuketa by měla být opečená do zlatova, ale stále ještě tvrdkavá. |
2 | Mezitím, co se cuketa opéká, nakrájíme si kuřecí maso na nudličky. |
3 | Cuketu vyjmema a na pánev přidáme zbývající olej. Opečeme na něm kuřecí maso. Dáme ho stranou. |
4 | Kuskus smícháme s vývarem a přivedeme ho k varu. Přidáme kuře, citronovou kůru a šťávu a hrášek. Vaříme 10 minut. |
5 | Nakonec opatrně vmícháme cuketu a parmazán, osolíme a opepříme podle chuti. Podáváme. |