Cazzimperio - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cazzimperio
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 65421 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Celer řapíkatý |
2 ks | Fenykl obecný |
3 ks | Mrkev kořen |
50 ml | Olej olivový extra panenský |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
12 ks | Ředkvička |
1 ks | Salát ledový |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 337,5mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Fenykl obecný, Ředkvička, Salát ledový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cazzimperio postup přípravy receptu:
1 | Všechnu zeleninu očistíme.Mrkev oloupeme, rozčtvrtíme, pak podélně rozkrájíme na čtvrtiny. |
2 | Z celeru budeme potřebovat 3 řapíky, které nakrájíme na stejné kousky jako mrkev. |
3 | Ze salátu vyjmeme srdce, zbytek můžete využít v jiném receptu. |
4 | V malé misce smícháme olivový olej, sůl a pepř. |
5 | Podáváme jako předkrm – na talíři servírujeme kousky zeleniny, které namáčíme do ochuceného olivového oleje. |
Musím vyzkoušet