Hroznová bruschetta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 17 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hroznová bruschetta
Celkový čas: | 17 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 7 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 65423 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Bageta |
1 stroužek | Česnek |
200 g | Hroznové víno |
2 polévková lžíce | Med včelí |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
100 g | Sýr Ricotta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 12,8mg |
Draslík | 212,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 144,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Česnek, Hroznové víno, Med včelí, Sýr Ricotta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hroznová bruschetta postup přípravy receptu:
1 | Bagetu nakrájíme na plátky – velmi zešikma, aby byly plátky větší. Tyto plátky naskládáme na plech s pečícím papírem. Postříkáme olivovým olejem a pečeme 5-7 minut na 170 °C dozlatova. |
2 | Po upečení necháme vychladnout a potřeme česnekem (kdo nemá rád česnek, tento krok vynechá). |
3 | Bagety potřeme ricottou a ozdobíme hrozny, jejichž bobule přepůlíme. Zakapeme rozpuštěným medem a podáváme. |
Velmi zajímavý tip