Pikantní bruschetta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 17 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní bruschetta
Celkový čas: | 17 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 7 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 65425 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Bageta |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule červená |
1 ks | Klobása debrecínská |
1 polévková lžíce | Kreolis Extra panenský olivový olej s bylinkami a kořením |
50 g | Niva sýr s modrou plísní |
1 kávová lžička | Šalvěj čerstvá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 98,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 73,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Česnek, Šalvěj čerstvá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Klobása debrecínská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kreolis Extra panenský olivový olej s bylinkami a kořením, Niva sýr s modrou plísní nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní bruschetta postup přípravy receptu:
1 | Bagetu nakrájíme na plátky – velmi zešikma, aby byly plátky větší. Tyto plátky naskládáme na plech s pečícím papírem. Postříkáme olivovým olejem a pečeme 5-7 minut na 170 °C dozlatova. |
2 | Po upečení necháme vychladnout a potřeme česnekem (kdo nemá rád česnek, tento krok vynechá). |
3 | Klobásu, cibuli a sýr nakrájíme na velmi tenké plátky. Navrstvíme je na bruschety a ozdobíme šalvějí. |
Skvělý tip na bruschettu