Jednoduchý recept

Grilovaný losos s avokádovým salátem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (59%)
ID receptu: 65435

Ingredience

1 ks Avokádo
1 ks Citrony
300 g Cizrna konzervovaná
1 ks Limetka
280 g Losos - filety
1 polévková lžíce Ocet vinný
4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 kávová lžička Pepř černý mletý
18 ks Rajčata Cherry
40 g Rukola
40 g Salát římský
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 kávová lžička sirup agávový
2 polévková lžíce Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 779 kcal
Kilojoule 3 257kJ
17% Sacharidy 62 g
55% Tuky 41 g
53% Sodík 1 g
86% Bílkoviny 48 g

Grilovaný losos s avokádovým salátem postup přípravy receptu:

1

Vejce uvaříme natvrdo.

2

Avokádo oloupeme a nakrájíme na kostičky.

3

Lososa rozkrojíme, abychom získali dvě filety, kůži odstraníme. Osolíme a opepříme a opečeme ho na trošce olivového oleje – 3 minuty z každé strany. Na poslední tři minuty přidáme i citron překrojený na půlky – řeznou stranou dolů.

4

Cherry rajčata přepůlíme.

5

Připravíme si dresing – opečený citron vymačkáme do misky. Přidáme k němu i limetkovou šťávu a nasekanou šalotku. Za stálého šlehání přidáme vinný ocet, sirup i olej. Nakonec osolíme a opepříme.

6

Římský salát natrháme na kousky, promícháme ho s rukolou a rajčaty, přidáme slitou cizrnu a nakrájená vejce na tvrdo. Rozdělíme na dva talíře a ozdobíme avokádem a pečeným lososem.

7

Přelijeme dresinkem a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept