Grilovaný losos s avokádovým salátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaný losos s avokádovým salátem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 65435 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Avokádo |
1 ks | Citrony |
300 g | Cizrna konzervovaná |
1 ks | Limetka |
280 g | Losos - filety |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
4 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
18 ks | Rajčata Cherry |
40 g | Rukola |
40 g | Salát římský |
2 polévková lžíce | Šalotka |
1 kávová lžička | sirup agávový |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 62g |
---|---|
Cholesterol | 318,1mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 40g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 136,8mg |
Vitamín E | 3,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Avokádo, Citrony, Cizrna konzervovaná, Limetka, Losos - filety, Ocet vinný, Salát římský, Šalotka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Rajčata Cherry, Rukola mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaný losos s avokádovým salátem postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo. |
2 | Avokádo oloupeme a nakrájíme na kostičky. |
3 | Lososa rozkrojíme, abychom získali dvě filety, kůži odstraníme. Osolíme a opepříme a opečeme ho na trošce olivového oleje – 3 minuty z každé strany. Na poslední tři minuty přidáme i citron překrojený na půlky – řeznou stranou dolů. |
4 | Cherry rajčata přepůlíme. |
5 | Připravíme si dresing – opečený citron vymačkáme do misky. Přidáme k němu i limetkovou šťávu a nasekanou šalotku. Za stálého šlehání přidáme vinný ocet, sirup i olej. Nakonec osolíme a opepříme. |
6 | Římský salát natrháme na kousky, promícháme ho s rukolou a rajčaty, přidáme slitou cizrnu a nakrájená vejce na tvrdo. Rozdělíme na dva talíře a ozdobíme avokádem a pečeným lososem. |
7 | Přelijeme dresinkem a ihned podáváme. |