Cizrnová chana masala - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cizrnová chana masala
Cizrnová chana masala
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 65436 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
800 g | Cizrna konzervovaná |
1 kávová lžička | Garam masala |
200 g | Hnědá rýže |
6 polévková lžíce | Jogurt bílý |
1 kávová lžička | Kmín mletý |
6 kávová lžička | Koriandr čerstvý |
1 kávová lžička | Koriandr mletý |
1 kávová lžička | Kurkuma |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
100 g | Špenát listový čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
200 ml | Voda pitná |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 0,9mg |
Draslík | 428,1mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cibule, Cizrna konzervovaná, Jogurt bílý, Koriandr čerstvý, Koriandr mletý, Kurkuma, Paprika mletá sladká, Špenát listový čerstvý, Sůl, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garam masala, Hnědá rýže, Kmín mletý, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cizrnová chana masala postup přípravy receptu:
1 | Rýži uvaříme podle návodu. |
2 | Na olivovém oleji opečeme v hrnci najemno nakrájenou cibuli se špetkou soli. Opékáme ji na velmi mírném plameni aspoň 10 minut. |
3 | Poté přidáme zázvor, nasekanou chilli papričku a koření a ještě 2 minuty opékáme. |
4 | Zalijeme vodou a přidáme slitou cizrnu, rajčata a špetku soli. Snížíme na co nejnižší teplotu a dusíme 20 minut. |
5 | Přidáme špenát a ještě 5 minut povaříme. |
6 | Osolíme a opepříme podle chuti. |
7 | Podáváme s hnědou rýží a jogurtem, do kterého jsme zamíchali čerstvý koriandr. |
Poznámka
1