Brambory plněné játrovou nádivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory plněné játrovou nádivkou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 6544 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
8 ks | Brambory vařené |
1 ks | Cibule |
300 g | Játra vepřová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
50 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
30 g | Tuk |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 245,0mg |
Draslík | 789,3mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 16g |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Játra vepřová, Sádlo škvařené, Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory plněné játrovou nádivkou postup přípravy receptu:
1 | Vařené brambory oloupeme, spodek skrojíme, vršek seřízneme a brambory vydlabeme. |
2 | Na sádle osmažíme jemně nakrájenou cibuli, přidáme na kousky nakrájená játra a opečeme. Podlijeme a dusíme doměkka. |
3 | Játra umeleme na strojku, přidáme bramborovou dřeň, sůl, pepř a směs naplníme do brambor. |
4 | Brambory srovnáme do vymazaného pekáčku, ozdobíme petrželkou a zapečeme v troubě. |