Zimní Minestrone - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zimní Minestrone
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 65441 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
20 g | Celer řapíkatý |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule červená |
1 ks | Cuketa |
400 g | Fazole červené sterilované |
50 g | Ječné kroupy |
200 g | Kapusta hlávková |
1 ks | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový sterilovaný |
2 kávová lžička | Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián čerstvý |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 406,5mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 5g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Cuketa, Fazole červené sterilované, Kapusta hlávková, Protlak rajčatový sterilovaný, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Ječné kroupy, Mrkev kořen, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zimní Minestrone postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme na jemno. Mrkev oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky spolu s celerem. |
2 | Na oleji opečeme cibuli, mrkev, celer, utřený česnek a špetku soli. Opékáme 5 minut. |
3 | Přidáme kroupy, rozmarýn, tyminán, protlak, další špetku soli a ještě 2 minuty opékáme. |
4 | Zalijeme vývarem a vaříme 10 minut. |
5 | Poté přidáme nakrájenou kapustu na proužky, slité fazole, špetku soli a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a vaříme ještě 20 minut. |
6 | Přidáme cuketu nakrájenou na kostičky a odstavíme. Necháme minutu odležet, pak osolíme a opepříme podle chuti. Podáváme. |
Máme rádi zeleninové polévky, na minestrone jsem se chystala už delší dobu, tak na ni konečně došlo. Část rodiny odmítá luštěniny, takže jsem použila těstoviny, ale lze i rýži, jak mi poradila kamarádka. Vody na polévku jsem použila 2 litry, zmíněných 500 ml je skutečně moc málo. I tak byla polévka hodně hustá. Podávala jsem s nezbytným strouhaným parmezánem :) Bez něj se tato polévka nejí. Polévka nám chutnala, doporučuji ;-)
Ano, omlouvám se za chybku v množství vody...