Jednoduchý recept

Zimní Minestrone

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Zimní Minestrone 5 1
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (65%)
ID receptu: 65441
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

20 g Celer řapíkatý
3 stroužek Česnek
1 ks Cibule červená
1 ks Cuketa
400 g Fazole červené sterilované
50 g Ječné kroupy
200 g Kapusta hlávková
1 ks Mrkev kořen
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
2 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
1 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Tymián čerstvý
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 161 kcal
Kilojoule 674kJ
7% Sacharidy 26 g
5% Tuky 4 g
16% Sodík 325 mg
11% Bílkoviny 6 g
Zimní Minestrone
  • Zimní Minestrone
  • 1
  • Zimní Minestrone
  • 2
  • Vložit obrázek

Zimní Minestrone postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájíme na jemno. Mrkev oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky spolu s celerem.

2

Na oleji opečeme cibuli, mrkev, celer, utřený česnek a špetku soli. Opékáme 5 minut.

3

Přidáme kroupy, rozmarýn, tyminán, protlak, další špetku soli a ještě 2 minuty opékáme.

4

Zalijeme vývarem a vaříme 10 minut.

5

Poté přidáme nakrájenou kapustu na proužky, slité fazole, špetku soli a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a vaříme ještě 20 minut.

6

Přidáme cuketu nakrájenou na kostičky a odstavíme. Necháme minutu odležet, pak osolíme a opepříme podle chuti. Podáváme.

Komentáře a hodnocení

 
bruschetta
Zimní Minestrone
Máme rádi zeleninové polévky, na minestrone jsem se chystala už delší dobu, tak na ni konečně došlo. Část rodiny odmítá luštěniny, takže jsem použila těstoviny, ale lze i rýži, jak mi poradila kamarádka. Vody na polévku jsem použila 2 litry, zmíněných 500 ml je skutečně moc málo. I tak byla polévka hodně hustá. Podávala jsem s nezbytným strouhaným parmezánem :) Bez něj se tato polévka nejí. Polévka nám chutnala, doporučuji ;-)
 
sonizna
Zimní Minestrone
Ano, omlouvám se za chybku v množství vody...

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept