Salát s cizrnou a kuřecím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát s cizrnou a kuřecím masem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 65443 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 polévková lžíce | Balsamico ocet |
200 g | Cizrna konzervovaná |
200 g | Kuřecí prsa |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
10 ks | Rajčata Cherry |
50 g | Salát římský |
2 polévková lžíce | Šalvěj čerstvá |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Niva (Rokfór) |
1 ks | Vejce slepičí |
50 g | Zelí hlávkové červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 205,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 61,6mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Cizrna konzervovaná, Salát římský, Šalvěj čerstvá, Sůl, Sýr Niva (Rokfór), Vejce slepičí, Zelí hlávkové červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Olej olivový, Rajčata Cherry mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát s cizrnou a kuřecím masem postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo. |
2 | Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme a smažíme na trošce olivového oleje. Dáme stranou. |
3 | Rajčátka načtvrtíme. |
4 | Nivu nadrobíme nebo nastrouháme. |
5 | Římský salát a zelí nakrájíme na nudličky a smícháme je s vejcem nakrájeným na kostičky, kuřecím masem, rajčaty, cizrnou, nasekanou šalvějí a nivou. |
6 | Zastříkneme octem a olivovým olejem, osolíme a podáváme. |