Bramborový pudink se šunkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový pudink se šunkou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 6545 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
500 g | Brambory |
50 g | Máslo čerstvé |
5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
10 g | Petržel - nať |
125 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
20 g | Tuk |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 415,9mg |
Draslík | 653,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,9mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Petržel - nať, Smetana 16% (pochoutková), Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový pudink se šunkou postup přípravy receptu:
1 | Uvařené brambory oloupeme a protřeme sítem. |
2 | Máslo se žloutky a solí utřeme do pěny, přidáme protlak z brambor a tolik mouky, aby vzniklo vláčné těsto. Nakonec lehce vmícháme pevný sníh z bílků. |
3 | Šunku jemně nakrájíme a smícháme ji se smetanou. |
4 | Do vymazané pudinkové formy dáme vrstvu brambor, na ně šunku a navrch zbylé brambory. Formu uzavřeme a pudink ve vodní lázni v páře vaříme asi 45 minut. |
5 | Vyklopíme a pomastíme máslem. |